BLOG

May 19, 2023

Shopify Markets Guide: Alt du skal vide

Skrevet af Christian Dunbar

Shopify Markets giver brands mulighed for at skabe tilpassede online shopping oplevelser til forskellige målgrupper. Dette foregår igennem et centraliserede administrator dashboard, hvor du kan tilføje markeder der målretter sig specifikt til lande eller regioner, eller du kan gruppere lande og regioner sammen for at simplificere din internationaliserings indsats.

Funktionaliteter i Shopify Markets

Shopify Markets er tilgængelig for alle Shopify kunder uanset abonnement. Nedenfor finder du nogle af de vigtigste funktioner:

Internationale Domæner

Hvis du vil tiltrække kunder fra hele verden, er du nødt til at tilpasse din webshops shopping oplevelse til deres ønsker og behov. Ved at bruge internationale domæner, kan du tilbyde en lokal shopping oplevelse, som appellerer til kunder i forskellige lande og regioner.

Med Shopify Markets, kan du bruge tilpasset domæner til specifikke lande eller regioner, som giver dig mulighed for at oprette en lokal version af din webshop i det sprog og valuta som er mest relevant. Ifølge en undersøgelse af Shopify, vil 75% af de adspurgte kun købe fra deres oprindelige sprog og 65% af dem er tilbageholdende eller vil slet ikke købe fra en udelukkende engelsk sproget webshop.

Foruden ovenstående giver det også mulighed for:

  • Lokale produkt feeds for andre kanaler: Ved at bruge tredjeparts apps fra App Store kan du nemt oprette og distribuere lokale produkt feeds via Google, Meta og andre kanaler.
  • Regionale anbefalinger: Hver en mulighed skal bruges på at tilbyde potentielle kunder det der er relevant og som de efterspørger. Ved at bruge deres land og sprog på baggrund af deres geografiske lokation, kan vi sende dem direkte til en lokal købsoplevelse.

Shopify Markets supporterer de fleste domæne typer inklusiv top-level domæner, subdomæner og subfolders – som er det din webshop skal bruge til at ekspandere globalt.

Lokale valutaer og prissætning

Med Shopify Markets kan du også tilpasse dit udvalg på et lande/regionniveau baserede på dit varelager. Dette er en vigtig feature for at tilbyde de rette produkter til de retter markeder, samtidig med at du holder fragtomkostningerne nede og sikrer hurtig levering.

  • Webshop content per marked: Tilpas content på din webshop, så det passer til det udtryk der er relevant for hvert marked.
  • Sprogoversættelse: Oversæt din webshop i flere sprog og sæt det til default for hvert marked.

Checkout localization

Forbedringer i checkout processen har stor betydning for din konverteringsrate og som i alle andre henseender handler det om at personalisere oplevelsen, gøre det relevant og nemt for kunder, da besøgende har større tendens til at lave et køb fra en webshop som gør oplevelsen overskuelig og nem.

  • Lokale betalingsmetoder: Dine kunder kan checke ud med deres foretrukket betalingsløsning, samt Shop Pay, MobilePay, PayPal, Apple Pay og Google Pay (kræver Shopify Payments). På den måde, kan de vælge den løsning der er nemmest og giver mest mening for dem.
  • Lokale adresseformer: Fjern besværet for udenlandske kunder ved automatisk at lokalisere adresseformen med Google Autocomplete.
  • Estimerede afgifter og import skatter: Vis kunderne hvad de præcist skal betale i skatter og afgifter i forhold til deres lokation i checkout. På den måde kan dine produkter blive leveret til kunderne uden problemer fra fragtselskaberne.

Afgifter, fragt og skatter

Shopify Markets giver et estimat på alle afgifter og skatter der er forbundet med et køb i checkout, hvilket giver kunderne gennemsigtighed for alle omkostningerne forbundet med deres køb.

De mest populære lokale betalingsløsninger understøttes også og hvis de aktiveres, vil de automatisk hjælpe med at forbedre checkout konverteringsraten og minimere sandsynligheden for at folk forlader kurven.

Som forklaret af Shopify:
“For brands der har global forandring med spredte teams der administreres på lokale markeder, foretrækker de ofte at sælge på tværs af markeder med expansion-stores, som giver dem mulighed for at sælge og blive betalt i forskellige valuta, som matcher deres internationale salgsstrategi. “

Shopify Markets vs multiple stores

I nogle tilfælde giver det mere mening af have flere separate stores (expansion stores) end at have en enkelt store med Shopify Markets. Det afhænger meget af hvilken fleksibilitet du efterspørger, samt hvilke ressourcer du har til rådighed i forhold til at håndtere flere expansion stores.

Der er flere klare situationer hvor du skal benytte dig af expansion stores fremfor Shopify Markets:

  • Begrænset produktudvalg baseret på geografi: Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at begrænse produkter eller kollektioner til en bestemt gruppe af kunder (baseret på geografi eller tags) andet end at bruge varelageret til at gemme produkter der er udsolgt. Det står dog snart til at ændre sig, da det ser ud til at Shopify er i gang med at udvikle på denne funktionalitet.
  • Region/Lande specifikke kampagner: Hvis du kører forskellige kampagner på tværs af dine stores, hvor du vil ændre hele sider, har du brug for muligheden og fleksibiliteten i at ændre det i Shopify Customizer, hvilket Shopify Markets i dag ikke har en out-of-the-box løsning på.

Hvordan start jeg med at bruge Shopify markets?

Vi ved hvor besværligt det kan føles at skulle sælge internationalt for første gang. Det er derfor vi er her til at hjælpe! Vi ønsker at dit skifte til Shopify Markets er så gnidningsfrit som muligt. Hvis du har nogen spørgsmål eller mangler hjælp, skal du være mere end velkommen til at kontakte os igennem denne formular eller sætte et møde op direkte, ved at bruge knappen nederst i højre hjørne.

logologo
Lyst til at samarbejde?
København Kontor

Vestergade 18E, 3.
1456 Copenhagen
CVR: 43399233

Følg os

LinkedIn
Instagram

Cookie og Privatlivspolitik
Copyright © 2023. Mercive. All rights reserved.